Este simbolul orașului Covasna, un vulcan noroios, o erupție permanentă de gaze - oxizi de carbon şi sulf, care ține în mișcare un vârtej compus din noroi de culoare galbenă și din ape freatice, respectiv minerale. Emanațiile carbogazoase de aici se leagă strict de procesele vulcanice care s-au petrecut în regiunea dintre Harghita și Calima, undeva spre sfârșitul paleocenului. Gazele emanate sunt formate din bioxid de carbon cu puritatea maximă de 98%. Aceste gaze se regăsesc pe aproape tot teritoriul orașului Covasna, ele fiind acumulate în spații amenajate special, ce poartă denumirea de mofete, şi ele reprezintă un factor natural unic, foarte special în tratarea multiplelor afecțiuni cardiovasculare.
Conform spuselor din bătrâni, aici ar fi totuși o comoară, păzită de un cocoș care adoarme o dată la 7 ani, acela fiind singurul moment în care puteai avea acces la comoară. Se spune că un cioban ar fi nimerit acolo fix când dormea cocoșul şi de atunci nimeni nu l-a mai văzut. Alte legende spun că această cetate ar fi fost apărată de un şarpe mare. Într-adevar, dacă ne uităm din depărtare la dealul pe care a fost construită cetatea, datorită celor 3 terase, dă impresia că o uriașă reptilă stă încolăcită în jurul lui.
Tot o legendă spune că aici ar fi locuit Ileana Cosânzeana, cea mai frumoasă dintre pământence şi aceasta ar fi ascuns aici o comoară care poate fi găsită doar într-o zi cu soare înainte de sărbătoarea de Sfântu Gheorghe şi doar de al șaptelea copil al unei familii. Istoria ne povestește faptul că această cetate ar fi fost ultimul refugiu al lui Burebista.
Este situată în apropierea Planului Înclinat (Şiclăul), localitatea Covasna, la aproximativ 100-150 m amonte de uzina de apă.
Deși aceasta nu impresionează prin înălțime, este una dintre cele mai frumoase cascade.
Cascada de sub Şiclău este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Ținutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.
Atelierul de iconografie a soților Schinteie, Matei şi Kornelia, din orașul Covasna.
Cu o poveste interesantă de viață, cei doi soți împart aceeași pasiune. Și chiar dacă drumurile vieții i-au dus cândva spre lumea muzicală, fiind puși în situația să-și împartă timpul, între formație și iconografie, au simțit că cele două domenii nu pot conviețui împreună.
Simțind o chemare divină către iconografie, care a venit firesc către ei ca un mod de exprimare, au decis să se dedice acestui domeniu, în totalitate. Au renunțat la muzică chiar dacă erau în momentul de glorie al carierei muzicale. Decizia de a se implica trup şi suflet le-a adus o pace interioară mai mare căci este, după cum se vede, ceea ce şi-au dorit cel mai mult.
Colecţionarea de păpuşi este o pasiune inedită, amuzantă, relaxantă şi educativă, care vă poate ajuta să aflați multe lucruri despre diferite popoare, culturi sau perioade istorice. Aceleaşi timp vă veţi simți mai aproape de copilăria, şi vă veţi putea face noi prieteni care împărtăşesc aceleaşi hobby.
Este un hobby interesant cu o istorie bogată, potrivită persoanelor de toate vârstele. Păpuşile sunt reprezentări în miniatură a finţei umane. Cu timpul păpuşile au devenit obiecte de decor sau stadiul de jucării. Valoarea unei păpuşi este stabilită în funcţie de doi factori majori, vechimea şi calitatea execuţiei.
O păpuşă care pentru altcineva este o simplă jucărie pentru colecționari spune o adevărate poveste.
Casa Memorială Kőrösi Csoma este situată în satul Chiuruş, satul natal al vestitului lingvist şi orientalist. Tot aici se află şi un bust al marelui savant, asemănător cu cel din fața Casei de Cultură Orășenești din Covasna.
Sándor Kőrösi Csoma, cunoscut şi ca Alexander Csoma de Kőrös s-a născut la 27 martie 1784 şi a fost un mare filolog și explorator secui din Transilvania.
Casa memorială Kőrösi Csoma Sándor, aflată în satul natal al marelui explorator are porțile deschise pentru turiștii care vor să cunoască mai bine viața și opera savantului secui.
Muzeul ,,Haszmann Pál" din Cernat este amenajat în conacul familiei Damokos, construit în stil neoclasicist. Pe cele două hectare din preajma conacului sunt amplasate exponate din patrimoniul construit al Secuimii: case şi porți secuiești, moară de apă, precum şi monumente funerare secuiești, cioplite din lemn şi piatră. Expoziția de unelte și mașini agricole în aer liber stârnește curiozitatea vizitatorilor, fiind unicat în Transilvania.
Acesta deține peste 8000 de exponate, reprezentând colecții zona spirituală, etnografică, istorică, industrială și geologică a secuilor din această zonă.
Copyright © 2024 Bacolux Hotels.